Kosmetiikan Allergiaportaalin palvelut

Allergiaportaalista löydät allergioittesi suhteen sopivia kosmetiikka- ja hygieniatuotteita sekä tietoa kosmetiikka-allergioista. Allergiaportaalia ylläpitää Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys Veikkauksen tuella.

Tietoa kosmetiikka-allergioista

Allergiaportaali sisältää asiantuntijoiden kirjoittamia artikkeleita kosmetiikka-allergioista ja kosmetiikan lainsäädännöstä. Enemmän allergiatietoa löydät rekisteröitymällä palveluumme. Rekisteröityminen on maksutonta.

Listaus sopivista kosmetiikkatuotteista

Kun tiedät mille aineille olet allerginen, voit laatia itsellesi allergiaprofiilin ja tehdä listauksia allergioittesi suhteen sopivista tuotteista. Tuotevalikoimamme on monipuolinen, jotta allerginen kuluttaja löytäisi mahdollisimman paljon itselleen sopivia tuotteita.

Listausvaihtoehtoja on useita. Suosituin ja kattavin kertalistauksista on Laaja tuotelistaus. Se sisältää apteekkien, päivittäistavarakauppojen, markettien ja erikoismyymälöiden tuotteita.

Suppeampia listausvaihtoehtoja ovat esimerkiksi listaus hygieniatuotteista tai ihonhoitotuotelistaus. Listauksen voi tehdä myös ostopaikkojen mukaan kuten apteekeissa, kampaamoissa tai kosmetologeilla myytävistä tuotteista. Voit valita listauksen myös jonkun tietyn tuotemerkin mukaan. 

Jos sinulla ei ole todettu allergioita, mutta haluat listauksen tuoksuttomista tuotteista, voit tehdä sen valitsemalla listaukseksi Tuoksuttomien tuotteiden listauksen.

Listaukset ovat maksuttomia. Tuotekoostumuksissa tapahtuu usein muutoksia ja uusia tuotteita tulee portaaliin, joten listaukset kannattaa uusia mahdollisimman usein. Tarkistathan aina tuotteen sopivuuden myös ostohetkellä tuotteen aineosaluettelosta ainesosamuutosten varalta. Tuotepäivitykset ovat yritysten vastuulla, joten Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys ei vastaa muuttuneista tuotetiedoista, mikäli niitä ei ole ilmoitettu yhdistykseen ja sovittu yhdistyksen kanssa tuotepäivityksistä.