Ajankohtaista Allergiaportaalissa

27.3. 2020

Uusi tuotesarja Allergiportaalissa

Olemme saaneet Allergiaportaaliimme kotimaisen Biozell hiustenhoitosarjan. Biozellin tuoteperheeseen kuuluu kattava valikoima ammattilaatuisia muotoilutuotteita, hoitavia sävytteitä, hiustenhoitotuotteita eri tarpeisiin ja miesten hiustenhoito- ja partatuotteita.

Tee tuotelistaus ja saat selville mitkä sarja tuotteista sopivat sinulle!


27.1.2020

Uusi tuotesarja Allergiaportaalissa

Olemme saaneet Allergiaportaaliin Laponie of Scandinavia -tuotesarjan, jonka pelkistetyt mutta tehokkaat tuotteet sisältävät vain harvoja, tarkoin valikoituja raaka-aineita. Eläinkokeettomat ja vegaaniset tuotteet kehitetään omassa laboratoriossa Suomessa ja valmistetaan Suomessa ja Ruotsissa. Tuotteet sopivat herkällekin iholle.

Tee tuotelistaus ja saat selville, mitkä sarjan tuotteista sopivat sinulle!


7.1.2020 Tiedote, Iho-, Allergia-, ja Astmaliitto/Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys

Myös allergisille on turvallista kosmetiikkaa

 

Kosmetiikkalainsäädäntö edellyttää, että kosmetiikkatuotteiden on oltava turvallisia siinä käytössä, mihin ne on tarkoitettu. Silti allergiselle kosmetiikkatuotteiden laaja valikoima voi olla pelottava viidakko. Jos kerran on saanut vaikeita allergiaoireita kosmetiikasta, uusien tuotteiden kokeilu voi olla arpapeliä.

Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys ylläpitää kosmetiikan Allergiaportaalia taustatukenaan moniammatillinen asiantuntijaryhmä. Aiemmin maksullinen palvelu on nyt uudistunut ja muuttunut kuluttajille maksuttomaksi.

Merike Laine neuvoo aina säästämään allergiaa aiheuttaneen tuotteen pakkauksen, josta löytyy pakkausseloste. Sen avulla voi jo päästä allergiaa aiheuttavien ainesosien jäljille.

Allergiatestit auttavat eteenpäin

Silloin, kun kosmetiikka-allergia rajoittaa elämää ja aiheuttaa kalliita sopimattomaksi osoittautuvia kokeiluita, kannattaa hakeutua ihotautilääkärin vastaanotolle. Lääkärin lähetteellä pääsee allergiatesteihin, joiden tulosten perusteella ja allergiaportaalin avulla voi valita itselle sopivat kosmetiikkatuotteet.

  • Kun tiedät mille aineille olet allerginen, voit laatia itsellesi allergiaprofiilin ja tehdä listauksia allergioittesi suhteen sopivista tuotteista, Merike Laine sanoo.

Listausvaihtoehtoja on useita. Suosituin ja kattavin kertalistauksista on laaja tuotelistaus. Se sisältää apteekkien, päivittäistavarakauppojen, markettien ja erikoismyymälöiden tuotteita.

  • Jos sinulla ei ole todettu allergioita, mutta haluat listauksen esimerkiksi tuoksuttomista tuotteista, voit tehdä sen valitsemalla listaukseksi tuoksuttomat tuotteet, Merike Laine jatkaa.

Hiusvärit voivat yllättää

Kosmetiikan allergiaportaalin tietokannassa on tuhansia tuotteita. Hiusvärit ovat yksi eniten kysymyksiä herättävistä tuotteista. Tavallisin hiusvärien aiheuttama terveyshaitta on ihokosketusallergia parafenyleenidiamiinille.

  • Sen oireet saattavat lievimmillään olla pientä kutinaa joitakin päiviä hiusten värjäyksen jälkeen, pahimmissa tapauksissa saattaa esiintyä ihottuman lisäksi kasvojen ja koko pään alueen turvotusta, ja silmät voivat muurautua umpeen voimakkaan kutinan saattelemana, Merike Laine sanoo.

Markkinoilla on myös vähemmän allergiaoireita aiheuttavia tilapäisvärejä eli suoravärejä, jotka muodostavat vain värikerroksen hiusten pintaan ja peseytyvät pois 1-2 pesukerralla.

Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksen maksuton, valtakunnallinen puhelinneuvonta ma-to klo 10-15, puh. 010 2790 991.


19.12.2019

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2020!

Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksen iho- ja kosmetiikkaneuvonta siirtyy joululomalle 19.12.2019 ja palvelee seuraavan kerran 7.1.2020. Verkkopalvelu toimii kuitenkin normaalisti lomista huolimatta. 


13.11.2019

HAUSSA HAASTATELTAVA

Etsimme lehtihaastatteluun kosmetiikka-allergista henkilöä. Jos kiinnostuit, niin otathan yhteyttä kosmetiikka@allergiahelsinki.fi, niin kerromme lisää.


1.11.2019

UUTTA ALLERGIAPORTAALISTA!

Meillä on ilo ilmoittaa, että Alergiaportaali -verkkopalvelu on nyt kuluttajille maksuton! Voit tehdä siis haluamiasi tuotelistauksia maksutta vaikka joka päivä.

Listausvaihtoehtoja on useita. Voit valita monipuolisesti erilaisia tuotteita sisältävän Laajan tuotelistauksen tai jonkun suppemmista listausvaihtoehdoista, kuten hygieniatuotelistauksen. Listauksen voi tehdä myös ostopaikkojen mukaan, kuten apteekeissa, kampaamoissa tai kosmetologeilla myytävistä tuotteista. Voit myös valita listauksen jonkun tietyn tuotemerkin tuotteista. 

Mikäli sinulla ei ole allergioita, mutta haluat listauksen hajusteettomista tuotteista, voit tehdä sen valitsemalla listaukseksi Tuoksuttomien tuotteiden listauksen. 

Tervetuloa Allergiaportaalin käyttäjäksi!


”IHOLLA” -LUENTOILTA

12.11.2019

Allergiatalo, Paciuksenkatu 19

16.45 Tutustuminen Allergiataloon
17.00 Tutustuminen näytteilleasettajiin
17.30 ”Atooppisen ihottuman hoito”
Hannele Virtanen LT, ihotautien ja allergologian erikoislääkäri
18.15 Tutustuminen näytteilleasettajiin
18.45 Kosmetiikan Allergiaportaalin esittely Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksen iho- ja kosmetiikkaneuvoja, farmaseutti ja kosmetologi Merike Laine
19.00 ”Rasvaa, rasvaa ja aurinkoa” kokemusasiantuntija Liisa Vähäkylä

Mukana tapahtumatori, jossa runsaasti näytteilleasettelijoita, kuten Bubula- yövaatteet, Hyvän Olon Maailma, Kosmetiikka Helmi, Ultraveen, Perrigo ja Pierre Fabre Dermo-Cosmétique

Tilaisuus on maksuton

Tilaisuuden järjestävät pääkaupunkiseudun Allergia- ja Astmayhdistykset


Maailman urtikariapäivä 2.10.2019

Tänään vietämme maailman urtikariapäivää. Urtikaria eli nokkosihottuma ilmenee iholla kutisevina paukamina tai läiskinä. Noin 10-20 % suomalaisista saa urtikariaoireita joskus elämänsä aikana. Urtikaria voi olla kroonista tai akuuttia ja tulla kenelle tahansa. Akuutin urtikarian laukaisevia tekijöinä voi olla esimerkiksi infektio, yliherkkyys ruoka-aineelle tai lääkeaineille. Myös kosmetiikka voi aiheuttaa nokkosihottumaa, jolloin kyseessä voi olla allerginen kosketusurtikaria tai ei -allerginen kosketusurtikaria.

Lisätietoa urtikariasta löydät seuraavista linkeistä:
https://www.kosmetiikka-allergia.fi/…/allergiset-kosketusih…
https://www.allergia.fi/iho/ihosairaudet/urtikaria/
https://www.terveyskyla.fi/…/urtikar…/mik%C3%A4-on-urtikaria


8.8.2019

Syyskampanja!

Elo-syyskuun aikana Allergiaportaaliin rekisteröityneiden kesken arvomme 2 ihanaa, herkälle iholle sopivaa, tuotepakettia (2 tuotetta/paketti). 

Tuotepalkinnot arvottiin 3.10. ja voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Onnea voittajille!


Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksen iho- ja kosmetiikkaneuvonta on lomalla 28.6 - 4.8., joten palautelaatikkoon tulleisiin viesteihin vastataan loman jälkeen elokuussa.

Hyvää kesää!


Tutustumiskampanja!

Nyt voit tehdä maksutta yhden tuotesarjan (esim. ACO tai LV) tuotelistauksen. Rekisteröidy, tee oma allergiaprofiili ja tilaa tuotelistaus. Käytä maksaessasi koodia VAPAALISTA.

Kampanja on voimassa rajoitetun ajan, 8.7.2019 saakka. Yksi listaus/asiakas.


Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys: 5 vinkkiä auringolta suojautumiseen:

1. Vältä auringossa oloa päivän kuumimpana aikana

Aurinko polttaa helpoiten keskipäivän aikaan klo 11-15 välillä, jolloin UV-säteily on voimakkaammillaan. Tällöin olisi hyvä pysytellä sisätiloissa tai varjossa, jotta vältytään ihon palamiselta. Muista olla erityisen tarkka pienten lasten auringolta suojaamisen kanssa!

2. Valitse omalle ihollesi sopiva aurinkovoide

Aurinkovoidetta valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota ainakin voiteen koostumukseen ja suojakertoimeen. Herkästi palavalle ja vaalealle iholle kannattaa valita korkea suojakerroin, SK 50+.

Kuivalle iholle löytyy täyteläisemmät voiteet, kun taas rasvaiselle iholle kannattaa valita kevyt tuote. Jos käytät voidetta uimarannalla, valitse vedenkestävä vaihtoehto. Lapsien herkkää ihoa on erityisen tärkeä suojata, joten valitse lasten herkän ihon tuote korkealla suojakertoimella.  

3. Lisää aurinkovoidetta riittävän usein

Aurinkovoide tulee levittää vähintään puoli tuntia ennen aurinkoon menoa, joten voide kannattaa levittää jo kotona ennen rannalle lähtöä.  Aurinkovoidetta tulee lisätä parin tunnin välein, sekä uinnin ja hikoilun jälkeen. Aurinkovoidetta tulisi levittää kerralla noin 30 ml eli muutaman ruokalusikallisen verran. Vain ohjeen mukaan levitetty määrä aurinkovoidetta antaa luvatun suojan. Älä siis säästele voiteen käytössä!

4. Muista suojata myös silmät

Vaikka iho olisikin suojattu vaatteilla ja voiteilla huolella, ei tule unohtaa silmien suojausta. Parhaimman suojan silmille saat aurinkolaseilla ja lierihatulla, joten muista napata ne matkaan ulos lähtiessä.

5. Punoitus on ihon hälytysmerkki

Jos iho punoittaa auringossa, on se aina merkki liiallisesta UV-säteiden saamisesta ja ihon palamisesta. Muista siis jatkossa suojata ihosi huolellisemmin auringossa, jotta voit nauttia kesästä turvallisesti!

Apua aurinkotuotteiden valintaan löytyy Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksen valtakunnallisesta maksuttomasta iho- ja kosmetiikkaneuvonnasta sekä uudistuneesta Kosmetiikan Allergiaportaali -verkkopalvelusta, https://www.kosmetiikka-allergia.fi/


Allergiaportaali uudistui maaliskuussa 2019

Kosmetiikan Allergiaportaalimme uudistui maaliskuussa 2019. Tervetuloa uuden Allergiaportaalin käyttäjäksi!


Yrityksille

Haluamme tarjota allergisille asiakkaillemme mahdollisimman monipuolisen tuotevalikoiman. Tämän vuoksi toivomme Allergiaportaaliin entistä enemmän tuotesarjoja.

Jos olet kiinnostunut saamaan yrityksesi tuotteet tietokantaamme, ota yhteyttä kosmetiikka(at)allergiahelsinki.fi, niin kerromme mielellämme lisää yhteistyöstä.