Ajankohtaista Allergiaportaalissa

 

Maailman urtikariapäivä 2.10.2019

Tänään vietämme maailman urtikariapäivää. Urtikaria eli nokkosihottuma ilmenee iholla kutisevina paukamina tai läiskinä. Noin 10-20 % suomalaisista saa urtikariaoireita joskus elämänsä aikana. Urtikaria voi olla kroonista tai akuuttia ja tulla kenelle tahansa. Akuutin urtikarian laukaisevia tekijöinä voi olla esimerkiksi infektio, yliherkkyys ruoka-aineelle tai lääkeaineille. Myös kosmetiikka voi aiheuttaa nokkosihottumaa, jolloin kyseessä voi olla allerginen kosketusurtikaria tai ei -allerginen kosketusurtikaria.

Lisätietoa urtikariasta löydät seuraavista linkeistä:
https://www.kosmetiikka-allergia.fi/…/allergiset-kosketusih…
https://www.allergia.fi/iho/ihosairaudet/urtikaria/
https://www.terveyskyla.fi/…/urtikar…/mik%C3%A4-on-urtikaria


8.8.2019

Syyskampanja!

Elo-syyskuun aikana Allergiaportaaliin rekisteröityneiden kesken arvomme 2 ihanaa, herkälle iholle sopivaa, tuotepakettia (2 tuotetta/paketti). 

Tuotepalkinnot arvottiin 3.10. ja voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Onnea voittajille!


Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksen iho- ja kosmetiikkaneuvonta on lomalla 28.6 - 4.8., joten palautelaatikkoon tulleisiin viesteihin vastataan loman jälkeen elokuussa.

Hyvää kesää!


Tutustumiskampanja!

Nyt voit tehdä maksutta yhden tuotesarjan (esim. ACO tai LV) tuotelistauksen. Rekisteröidy, tee oma allergiaprofiili ja tilaa tuotelistaus. Käytä maksaessasi koodia VAPAALISTA.

Kampanja on voimassa rajoitetun ajan, 8.7.2019 saakka. Yksi listaus/asiakas.


Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys: 5 vinkkiä auringolta suojautumiseen:

1. Vältä auringossa oloa päivän kuumimpana aikana

Aurinko polttaa helpoiten keskipäivän aikaan klo 11-15 välillä, jolloin UV-säteily on voimakkaammillaan. Tällöin olisi hyvä pysytellä sisätiloissa tai varjossa, jotta vältytään ihon palamiselta. Muista olla erityisen tarkka pienten lasten auringolta suojaamisen kanssa!

2. Valitse omalle ihollesi sopiva aurinkovoide

Aurinkovoidetta valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota ainakin voiteen koostumukseen ja suojakertoimeen. Herkästi palavalle ja vaalealle iholle kannattaa valita korkea suojakerroin, SK 50+.

Kuivalle iholle löytyy täyteläisemmät voiteet, kun taas rasvaiselle iholle kannattaa valita kevyt tuote. Jos käytät voidetta uimarannalla, valitse vedenkestävä vaihtoehto. Lapsien herkkää ihoa on erityisen tärkeä suojata, joten valitse lasten herkän ihon tuote korkealla suojakertoimella.  

3. Lisää aurinkovoidetta riittävän usein

Aurinkovoide tulee levittää vähintään puoli tuntia ennen aurinkoon menoa, joten voide kannattaa levittää jo kotona ennen rannalle lähtöä.  Aurinkovoidetta tulee lisätä parin tunnin välein, sekä uinnin ja hikoilun jälkeen. Aurinkovoidetta tulisi levittää kerralla noin 30 ml eli muutaman ruokalusikallisen verran. Vain ohjeen mukaan levitetty määrä aurinkovoidetta antaa luvatun suojan. Älä siis säästele voiteen käytössä!

4. Muista suojata myös silmät

Vaikka iho olisikin suojattu vaatteilla ja voiteilla huolella, ei tule unohtaa silmien suojausta. Parhaimman suojan silmille saat aurinkolaseilla ja lierihatulla, joten muista napata ne matkaan ulos lähtiessä.

5. Punoitus on ihon hälytysmerkki

Jos iho punoittaa auringossa, on se aina merkki liiallisesta UV-säteiden saamisesta ja ihon palamisesta. Muista siis jatkossa suojata ihosi huolellisemmin auringossa, jotta voit nauttia kesästä turvallisesti!

Apua aurinkotuotteiden valintaan löytyy Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksen valtakunnallisesta maksuttomasta iho- ja kosmetiikkaneuvonnasta sekä uudistuneesta Kosmetiikan Allergiaportaali -verkkopalvelusta, https://www.kosmetiikka-allergia.fi/


Allergiaportaali uudistui maaliskuussa 2019

Kosmetiikan Allergiaportaalimme uudistui maaliskuussa 2019. Tervetuloa uuden Allergiaportaalin käyttäjäksi!


Yrityksille

Haluamme tarjota allergisille asiakkaillemme mahdollisimman monipuolisen tuotevalikoiman. Tämän vuoksi toivomme Allergiaportaaliin entistä enemmän tuotesarjoja.

Jos olet kiinnostunut saamaan yrityksesi tuotteet tietokantaamme, ota yhteyttä kosmetiikka(at)allergiahelsinki.fi, niin kerromme mielellämme lisää yhteistyöstä.